logo toneelgroep vest

Een professioneel Haaglands (jeugd)toneelgezelschap dat
in theaters, op scholen en andere locaties speelt

René Vernout

begon op 17 jarige leeftijd als mimespeler bij mimegroep Theatraction, daarna als acteur bij kindertheater PSSSTT.
Na negen jaar kindertheater kwam hij bij toneelgezelschap De Appel terecht, waar hij diverse rollen vervulde in o.a.: Getto; Hamlet, Drie Zusters, Moeder Courage en andere voorstellingen.
Ging daarna als freelancer werken en deed mee in producties van toneelgroep De Regentes, Toneelgroep Drang en Branoul Producties.
In 1998 vertolkte hij de rol van “Blauwe Toon” in de Musical De Jantjes bij van de Ende Producties.
Samen met een aantal Haagse acteurs richtte hij toneelgroep De Theatermakers op. Hierbij heeft hij behalve gespeeld, ook een aantal regies gedaan.
Heeft korte tijd poppentheater gespeeld bij stichting PET en met een aantal solo-producties door het land gereisd.
Verder was hij te zien in TV producties als Diamant, GTST, Onderweg naar morgen, Oppassen, Goudkust en Het Zonnetje in huis.

 

Stef Feld

is in de vorige eeuw begonnen bij kindertheater Pssstt.
Hij beschouwt dit als zijn acteursopleiding waarin improvisatie, luisteren naar het publiek en geloofwaardigheid centraal stonden.
Na een vijftal jaren is hij doorgestroomd naar theater voor volwassenen en heeft hij langdurig bij diverse grote gezelschappen gespeeld, waaronder het RO-theater, de Voorziening en de Appel.
Daarnaast heeft hij ook enig film-, televisie- en radiowerk gedaan.
Onderwijl kreeg hij steeds meer plezier in schrijven, hetgeen resulteerde in o.a. twee romans en een radiohoorspel bij Radio West.
Nu zijn kinderen de leeftijd van zijn publiek hebben bereikt, is jeugdtheater weer in zijn gezichtsveld verschenen en schrijft hij de stukken voor Toneelgroep Vest.

 

 

Benson Walch

In 2014 heeft hij zijn opleiding Docent Muziek aan het conservatorium in Rotterdam afgemaakt. Hoewel slagwerk zijn primair instrument was, had hij nooit genoeg geduld voor één instrument. Als slagwerker, drummer, pianist, contrabassist, zanger en dirigent is hij daarom overal in de weer en zit hij nu met een batterij instrumenten op het toneel.
Ondertussen is hij nog bezig met een studie Muziekwetenschap aan de Universiteit in Utrecht.
Zijn deelname aan de educatieve slagwerkcampagne World Music Box in Zuid-Afrika, zijn slagwerkeindexamen en de musical die hij met zijn jaargenoten voor Docent Muziek maakte, zijn voor hem de grootste inspiratiebronnen om creativiteit, groei en plezier altijd levend te houden in zijn projecten.
Hij heeft de muziek voor AaBeCederik, mijn betoverende betovergrootvader van moeders kant geschreven.

 

Niels Budel

Is nu 3e jaars op de opleiding Docent Muziek op Codarts met als primair instrument basgitaar.
Hoewel hij is begonnen op zijn 12e als drummer, is hij nu ook gitarist, bassist, pianist, zanger en speelt hij banjo, mandoline en ukelele.
Via via is hij terechtgekomen bij toneelgroep de Vest.
Met veel podiumervaring op plekken als Kaderock, Parkpop en Paard van Troje, is theater echter nieuw voor hem.
Door zijn opleiding en bandjes is hij altijd bezig met muziek maken en wil hij het plezier hierin graag overbrengen op zijn leerlingen en andere kinderen.
Al 3 jaar staat hij voor de klas als muziekleraar, maar nu staat hij op het podium samen met Stef voor AaBeCeDerik.

 

 

 

 

Rozemarijn van der Kaaij

Haar eerste toneelervaring doet ze op bij theaterschool Koperen Kees in Poeldijk.
Na haar Atheneum in ’s-Gravenzande meldt ze zich bij de Dutch Academy of Performing Arts, waar ze in 2016 afstudeert als Musical Artist.
Tijdens haar opleiding heeft ze op zanggebied werkervaring opgedaan bij o.a. Musical Sing-a-Longs van de AVRO, bij Paul de Leeuw en bij Lonneke van Leth Producties, op spelgebied bij theatergezelschappen als het Ro-theater, Dario Fo en Het Nationale Toneel.
Hoewel zang en dans tot de opleiding behoren, gaat haar liefde uit naar teksttoneel.
Bij Toneelgroep Vest speelt ze Suus in de productie Lipland.

 

 

 

 

Esther Havik

Al vanaf haar geboorte is ze elke zomer meegenomen naar het Openluchttheater Zuiderpark in Den Haag waar haar vader de techniek verzorgde.
Zo maakt ze al vroeg kennis met wat er allemaal achter de schermen gebeurt en ontdekt ze dat techniek een toneelstuk ongelofelijk kan ondersteunen.
Het is dan ook niet verwonderlijk dat ze op de middelbare school de richting Electronica kiest en een cursus theatertechniek volgt.
Na haar opleiding gaat ze werken bij Theater Pierrot (het huidige Laaktheater), vervolgens bij het Diamanttheater en sinds 2014 is ze de technicus van Toneelgroep Vest (en als dat zo uitkomt caissière, souffleuse en meest handige van het gezelschap.)

 

 

 

 

Fred van de Schilde

Afgestudeerd aan de Regie opleiding van de Amsterdamse toneelschool.
Vervolgens als productieleider aan de slag gegaan bij het Nationale Toneel en toneelgroep de Appel.
Bij toneelgroep Vest regisseert hij Alle Beren Los! en Als je je dromen volgt, kom je nog ´ns ergens!

 

 

 

 

 

 

 

 

Onno Ephraïm

is de zakelijk leider van Toneelgroep Vest.
Voor meer informatie over Toneelgroep Vest of over boekingen kunt u bij hem terecht!

tel nr: 06-23407178.