logo toneelgroep vest

Een professioneel Haaglands (jeugd)toneelgezelschap dat
in theaters, op scholen en andere locaties speelt

Toneelgroep Vest is opgericht door de acteurs René Vernout en Stef Feld.

Zij hebben vele malen gelijktijdig bij diverse toneelgezelschappen gewerkt en besloten in 2013 om een eigen groep te beginnen. Voor kinderen omdat zij het dankbaarste en eerlijkste publiek vormen.

René en Stef stellen zich ten doel kinderen/jongeren te winnen voor theater. Door voorstellingen te maken die fantasierijk en humorvol zijn en waar het speelplezier van afspat.
Uiteraard bevatten ze ook thema’s en boodschappen, maar die zitten nooit de pret in de weg.

Dit heeft geresulteerd in inmiddels 9 producties. Waar zijn we (4+) over reizen in je verbeelding; Lipland (10+) over vluchtelingen (‘Hoe lang blijft hoop houdbaar?); AaBeCederik, mijn betoverende betovergrootvader van moeders kant (6+) over het ontstaan van taal (‘Wat je verhaalt, is lekker!); Babar, het kleine olifantje (4+) over reizen, heimwee, bos en stad en Als je je dromen volgt, kom je nog ‘ns ergens! (8+) over dat dromen niet alleen iets is voor als je slaapt.

En een drietal producties dat in seizoen 2019/2020 te bekijken en te boeken is.
Alle beren los! (4+) over nieuwsgierigheid en vrijheid.
Gouden Bergen (8+) over vriendschap, verraad. (‘Een goede vriend is een lot uit de loterij.)
De pan uit reizen (4+) een tekstloze voorstelling over fantasie ('verbeelding kent geen vertraging!').

De nieuwste producties voor het seizoen 2020/2021 zijn Treeman, de man van hout, over het belang van bomen en dat wij aan het behoud kunnen bijdragen en Roodkapje&De Boze Wolk ook over het belang van natuur.